PR06 Inkomen en participatie

Prioriteiten en vervangingsinvesteringen

Investering

Lasten

I/S

Prioriteiten

Uitvoeringsplan Thuis in een welkome wijk/ambulantisering

77

S

Programmaplan sociaal domein MLW 2021-2024

110

S

Uitvoeringsplan Thuis in een welkome wijk/ambulantisering

Wat willen we bereiken ?
Als gemeente invulling geven aan de doelstellingen en resultaten die voortvloeien uit het Hoofdlijnenakkoord GGZ (Geestelijke gezondheidszorg) dat de VNG namens de gemeenten heeft ondertekend. Het uitgangspunt in het sociaal domein is mensen zoveel als mogelijk laten meedoen in de samenleving. Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid betekent dit onder meer dat ze in een gewone wijk wonen en dat ze zoveel mogelijk lokaal de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Het is een verantwoordelijkheid van de gemeente, samen met andere partijen, om passende zorg en ondersteuning te organiseren voor mensen met psychische problematiek.

Wat gaan we daarvoor doen?
In het uitvoeringsplan is uitgewerkt welke activiteiten we in willen zetten om de doelstellingen te behalen. Het gaat dan om implementatie van onder andere de Hulpkaart, uitrol van de cursus Mental Health First Aid, het beschikbaar stellen van online zelfhulpmodules aan inwoners, financiering van het Meldpunt Zorgwekkend gedrag en diverse overige activiteiten.

Wat mag het kosten?
Jaarlijks € 77.400,-. Op basis van de besluitvorming raad oktober 2021 is dit bedrag aangemerkt als een harde prioriteit.

Programmaplan sociaal domein MLW 2021-2024

Wat willen we bereiken?
Meebewegen met de veranderende eisen aan de schaalgrootte en samenwerkingsvorm tussen gemeenten in het sociaal domein. De bestaande organisatorische samenwerking met Leudal en Nederweert handhaven en verbeteren. De samenwerking op inkoop op een grotere schaalgrootte dan Midden-Limburg West wordt onderzocht.

Wat gaan we daarvoor doen?
Een meer gestructureerde, duurzame en toekomstbestendige samenwerking in Midden-Limburg West (Leudal, Nederweert en Weert) organiseren. Daarbij blijft kwaliteit geleverd binnen de beschikbare financiële kaders. In deze structuur krijgt ook de beleidsinformatie, data-analyse en monitoring een stevigere plek. Ook wordt gewerkt met een jaarprogramma en een programmamanager. Het besturingsmodel en het operationeel team en hun bevoegdheden en mandaten worden nader uitgewerkt.

Wat mag het kosten?
€ 110.000,- ten laste van middelen jeugd. Op basis van de besluitvorming raad oktober 2021 is dit bedrag aangemerkt als een harde prioriteit.

Deze pagina is gebouwd op 09/29/2021 12:30:30 met de export van 09/29/2021 12:21:30